Is The Law of Attraction wat voor jou?

Dromen doen we allemaal, maar hoe zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid worden? Hoe zorgen wij voor de beste versie van ons leven? We hebben er meer invloed op dan we denken, want wat er nu gebeurt, is een gevolg van onze keuzes uit het verleden. Energieën trekken elkaar aan, ongeacht of ze positief of negatief zijn, maar hoe hebben we hier invloed op?  Een groot deel hiervan heeft te maken met The Law of Attraction. Een onwijs interessante levenswijze en zeker een onderwerp om je in te verdiepen. Wie weet staat het geluk binnenkort aan jouw zijde.

Hoofdstuk 1: Wat is The Law of Attraction?

The Law of Attraction, oftewel de wet van de aantrekkingskracht, is een spirituele wet. Deze wet beweert dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Het universum bestaat uit allerlei trillingen, daar zijn wetenschappers het inmiddels over eens en deze trillingen zijn natuurkundig meetbaar. Volgens de wet van de aantrekkingskracht trekt soort, soort aan, wat betekent dat waar je je emotionele energie en aandacht aan besteedt, terugkomt naar jou. Deze wet heeft dus invloed op jou en jouw leven. Je wordt geleid door krachten uit het universum, maar je hebt hier wel invloed op. Met elke gedachte, beslissing en handeling die jij doet creëer je jouw eigen levenspad. Dit geldt voor zowel bewuste als onbewuste gedachten. Volgens de wet is alles wat je wilt bereiken mogelijk, mits hier genoeg motivatie achter zit. Wanneer je je dus focust op positieve gedachten en uitkomsten, dan zal je dit aantrekken en succesvol zijn. Wanneer je je echter focust op negatieve gedachten en uitkomsten, krijg je het tegenovergestelde resultaat.

The Law of Attraction kent de drie volgende regels:

Like attracts like.
Dingen, objecten en mensen met dezelfde energie trekken elkaar aan. Dit gebeurt op elk moment van de dag, zonder dat je je hier bewust van bent. Positieve gedachten en emoties, trekken positieve situaties aan. Andersom trekken negatieve gedachten en emoties, negatieve situaties aan. Onbewust kunnen gedachten dus werkelijkheid worden. De gedachten die we hebben en keuzes die we maken worden onze realiteit. Daarom is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met je gedachten en om jezelf te omringen met mensen die je goed laten voelen en waarmee je wilt groeien.

Nature abhors a vacuum.
De natuur vult alle lege ruimtes op met bijvoorbeeld lucht, water of aarde en net zoals bij de natuur is het onmogelijk om een lege ruimte in je gedachten te hebben. Lege ruimtes zullen zich vullen met wat je aantrekt, zonder dat je hier invloed op hebt. Verwijder wat je niet wilt aantrekken en maak plaats voor positieve dingen. Het beste voorbeeld om dit gevoel te omschrijven is het gevoel dat je krijgt op het moment dat je je huis opruimt. Je verwijdert de afval en maakt plaats voor nieuwe schone dingen.

The present is always perfect.
Wat er gebeurt in het heden is een gevolg van de keuzes uit je verleden. Het verleden is het verleden, hier heb je geen invloed meer op. Accepteer dus wat er in het heden gebeurt en concentreer je op wat je wilt in de toekomst. Het kan zo zijn dat je je op dit moment ongelukkig voelt, maar probeer je te focussen op positieve gedachtes. Leef in het moment en geniet van het heden, want het heden is een perfect moment.

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze wet en wil je je er nog meer in verdiepen? Bekijk dan de uitlegvideo hier: https://www.youtube.com/watch?v=PRV6uIvbmw0&t=13s

Hoofdstuk 2: Succesverhaal

Meike (28) haar hele leven veranderde drastisch toen zij kennis maakte met de wet van de aantrekkingskracht. Zo heeft zij zich op persoonlijk, spiritueel en zakelijk gebied ontwikkelt.

Het boek

‘Na het lezen van het boek “Master Your Mindset” van Michael Pilarczyk veranderde mijn hele werkelijkheid. Het is een zelfontwikkelingsboek, waarin het gaat om persoonlijke- en spirituele groei, maar ook om zakelijk succes. De combinatie tussen zowel persoonlijke, spirituele als zakelijk groei maakt het boek uniek. In het boek gaat het uitgebreid over de wet van de aantrekkingskracht. Voor het lezen van dit boek was ik redelijk nuchter en down to earth, maar daarna veranderde dit. Ik maakte kennis met de wet van aantrekkingskracht en heb mij hier na het uitlezen van het boek nog meer in verdiept.’

De wet van de aantrekkingskracht

‘Volgens de wet van de aantrekkingskracht hebben jouw gedachten en wensen heel veel invloed op je leven. Sommige zeggen zelfs dat het jouw levenspad bepaalt. Dit durf ik niet zo te zeggen, maar sinds ik volgens de wet van de aantrekkingskracht leef verloopt mijn leven fijner. Ik heb mij gerealiseerd dat het leven maakbaar is. Nu bepalen natuurlijk niet alleen je wensen en gedachten het verloop van je leven, maar ook de tijd en energie die je ergens in stopt hebben invloed.

Succes

‘Jarenlang droomde ik ervan om een marketingbureau op te richten, maar angst, onzekerheid en mijn financiële situatie hielden mij tegen. Dit veranderde één jaar geleden op een netwerkborrel. Ik leefde al enige tijd naar de wet van de aantrekkingskracht en raakte aan de praat een man. Deze man bleek een investeerder te zijn, dus I took my shot. Hij was geïnteresseerd in mijn plan om een marketingbureau op te richten en we wisselden nummers uit. De daaropvolgende weken hielden we een aantal meetings en uiteindelijk zijn we met elkaar in zee gegaan. Nu één jaar later heb ik een goedlopend marketingbureau met een fijn team en ik ben ervan overtuigd dat dit niet was gelukt zonder de wet van de aantrekkingskracht. Doordat ik mijn negatieve gedachten en wensen heb omgezet in positieve, ben ik positieve mensen en situaties gaan aantrekken.’

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de theorie van Michael Pilarczyk? Luister dan hier zijn podcast: https://open.spotify.com/episode/3fvXEXKmgPYYz3b8VBZrax?si=Qa5W_s-VRf6b4TBVauQPXw

Hoofdstuk 3: Hoe moet je beginnen?

Heel leuk die Wet van de Aantrekkingskracht, maar wat moet je nou doen? Ik heb je net heel veel informatie gegeven over hoe de wet in elkaar steekt. Maar hoe moet je nou beginnen? Hieronder heb ik een aantal musts opgeschreven die jou hierbij gaan helpen.

 • Zelfliefde

Ten eerste is het heel belangrijk dat je van jezelf houdt, want zonder zelfliefde kan je geen goede energieën aantrekken.  Écht van jezelf houden gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, maar in babystapjes. Zorg ervoor dat je beste vrienden met jezelf wordt. Doe dit door meer tijd voor- en met jezelf te nemen, door bijvoorbeeld leuke solo dingen te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje alleen naar de sauna, winkelen of uiteten. Lief zijn voor jezelf is heel belangrijk in dit proces. Vind je het moeilijk om lief te zijn tegen jezelf? Stel jezelf dan de vraag: zou ik ook zo tegen een ander praten?

 • Geloof

Op het moment dat je gaat beginnen is het heel belangrijk dat je erin gelooft. Geloof je er niet in? Zelfs ook niet een beetje? Probeer het dan niet! Want dat is tijdverspilling. Als je iets doet waar je niet in gelooft, dan zal het niet lukken. Neem de tijd, heb geduld en stel jezelf open. Dat is de enige manier om de positieve energieën aan te trekken.

 • Omzetten

Zet je negatieve gedachten om in positieve gedachten. Met negatieve gedachten gaat het je niet lukken om positieve energieën aan te trekken. Voel je je nou verdrietig, boos of gekwetst? Probeer dit dan om te zetten in iets positiefs. Elke dag krijg je weer de kans om je mindset te bepalen, kies voor een zo positief mogelijke. Probeer te leven naar het gezegde: het glas is altijd halfvol.

 • Dankbaarheid

Wees dankbaar voor al het moois en leuks in je leven. Zonder dankbaar te zijn voor wat je in je leven hebt, kun je geen positieve situaties verwachten. Wees altijd dankbaar voor wat je al hebt in het leven en streef naar nog meer positieve situaties.

 • Gedachten

Een mens heeft ongeveer 60.000 gedachten per dag en ondanks dat het misschien niet zo voelt, heb je invloed op je gedachten. Ze kunnen ons soms helemaal gek maken, maar word ze de baas, want gedachten zijn nou net zo bepalend voor je leven. Op het moment dat je leeft naar de wet van de aantrekkingskracht, wil je dat je gedachten en wensen werkelijkheid worden. Zorg er dan wel voor dat ze positief zijn. Dit begint al met kleine gedachten. In plaats van dat je zegt: ‘Ik vind mijzelf lelijk, zeg je: ‘Ik wens dat ik mij fijner ga voelen in mijn lichaam.’

 • Mediteren

Een hele oude truc om te kunnen manifesteren is mediteren. Dit is iets wat al gedaan wordt sinds de mensheid bestaat. Het is dé truc om de geest kalmer te maken en negatieve gedachten te laten gaan. Je hoeft je niet per se te focussen op manifesteren tijdens het mediteren. Je kan je op van alles focussen, zolang het positief is.

 • Sporten

Sporten heeft een positieve werking op mensen, aangezien er hierbij dopamine vrijkomt. Dopamine is het stofje in je hersenen wat je een blij gevoel geeft. Dit stofje heeft dus ook weer invloed op hoe je naar het leven kijkt, wat je wenst en denkt. Daarnaast helpt sporten erg goed om je goed te voelen in je lijf, dat is ook veel waard.

 • Lachen

Zorg ervoor dat je elke dag lacht, want wat is het leven waard zonder te lachen? Vergeet niet dat je ook alleen kunt lachen, je hebt hier niet altijd iemand voor nodig. Daarnaast is het dé manier om het leven niet te serieus te nemen.

Vind je het nog lastig om zelfliefde te ontwikkelen en om te mediteren? Luister dan hier naar deze podcast. Hier word je geholpen om zelfliefde te ontwikkelen en wordt er gemediteerd: https://open.spotify.com/episode/6OBVw5Z2qPalKSoypJ8wgO?si=bIGAhU2USYONl3pTZ5aY6Q

Hoofdstuk 4: Ook bekende personen gebruiken deze wet

De wet van de aantrekkingskracht wordt ook veel gebruikt bij bekende mensen. ‘I believe that I can create, whatever I want to create. If I can put my head on it right and study it’, aldus Will Smith. Een van de bekendste acteurs van de wereld. Hij maakt al gebruik van deze wet sinds zijn oma hem hierover heeft verteld. Smith vertelt over zijn ongekende doorzettingsvermogen en dat hij nooit zal opgeven. Dat is dé formule tot het succesvol uitvoeren van de wet van de aantrekkingskracht. Zonder doorzettingsvermogen is het niet mogelijk om je dromen uit te laten komen.

Niet alleen Smith is geïnspireerd geraakt door de wet van de aantrekkingskracht, maar ook Denzel Washington. ‘You attract what you feel, what you are and what’s on your mind, positive or negative’, aldus Washington. Ook zegt hij dat dromen zonder doel, slechts dromen blijven. Om een droom werkelijkheid te maken moet je discipline en consistentie hebben.

Ook bekende acteur en filmmaker Jim Carrey maakt gebruik van deze wet. ‘In like 1978 I started to visualize things coming to me that I wanted’, aldus Carrey. Hij schreef zichzelf een cheque uit van 10 miljoen dollar op Thanksgiving in 1992,. Hij droeg deze cheque jarenlang met zich mee in zijn portemonnee. Op Thanksgiving in 1995 kon hij deze cheque laten uitbetalen. Met het schrijven van de cheque heeft hij deze situatie gemanifesteerd.

Niet alleen acteurs geloven erin, maar ook rappers als Kanye West en Jay Z. Toen West in groep 8 zat overtuigde hij zichzelf ervan dat hij de beste rapper was. Hij visualiseerde het en geloofde het echt. ‘I thought I was the best rapper in the world. I sat around and thought about it. Then I became Kanye west’, aldus West. Ook Jay Z gelooft erin dat je je eigen geluk kunt creëren. Zolang je gelooft in je talent, kun je het gebruiken om te behalen wat je wilt. ‘That’s how you do it, you’ve got to vision it first’, aldus Jay Z.

’S Werelds bekendste presentatoren geloven ook in de wet van de aantrekkingskracht. ‘The way you think creates reality for yourself’, aldus Oprah Winfrey. Zij gelooft erin dat hoe meer je je leven viert en looft, hoe meer je zult ontvangen. Ook presentator Steve Harvey gelooft erin. ‘You are a magnet. Whatever you are, that’s what you attract to you. If you are negative, you are going to attract negativity. If you’re positive, you’re going to attract positivity’, aldus Harvey.

Ben jij nou geïnspireerd geraakt door deze verhalen en wil je net als Jim Carrey je droom leven manifesteren? Bekijk dan hier de video waar hij vertelt hoe het hem gelukt is: https://www.youtube.com/watch?v=v01DPgeIEuY

Hoofdstuk 5: Oefeningen

Een selectie van dé beste oefeningen om deze levens veranderende wet ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Het zijn oefeningen die niet veel tijd vergen en voor iedereen mogelijk zijn. Je haalt het mooiste resultaat als je de oefeningen toevoegt aan je dagelijkse routine.

 1. Dream board

Geen moodboard, maar een dream board. Het is hetzelfde idee als een moodboard, alleen dan met andere inhoud. Een dream board creëer je door hem vol te hangen met foto’s en woorden die je doelen representeren. Door dit te doen word je dagelijks geconfronteerd met je doelen.

 • Journaling

Make dreams come true! Begin met schrijven in een dagboek, maar niet zoals vroeger met: ‘Lief dagboek, vandaag heb ik….’. Nee hierin ga je het niet hebben over je dag of je grootste geheimen, zoals we dat vroeger deden. Dit dagboek gebruik je om je droomscenario’s op te schrijven, alsof ze al jouw realiteit zijn. Schrijf hierin hoe jouw ideale toekomst eruitziet. Dus bijvoorbeeld: ‘Vandaag werd ik wakker door het gespring van mijn kinderen op bed. Ik deed mijn ogen open en keek toe hoe zij de tijd van hun leven hadden. Mijn allerliefste kindjes worden al zo snel groot. Ik keek uit het raam en zag de zon opkomen boven de zee.’ Ondanks dat dit nu nog niet je realiteit is, schrijf je het zo op. Door dit te doen manifesteer je onbewust jouw ideale leven. Daarnaast is het ook leuk om te dromen.

 • Affirmations

Dit zijn positieve gedachten over een ideale situatie. De kracht zit hem in het dagelijks herhalen van de affirmaties. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks zeggen: ‘Ik ga mijn bachelor halen’. Door ze dagelijks te herhalen ga je ook echt geloven dat dit jouw toekomst gaat worden en ga je ernaar handelen en daardoor kan je deze ideale toekomst realiseren.

 • List of 100 things.

Deze lijst kan uit allerlei verschillende dingen bestaan, het kan niet gek genoeg. Het kunnen doelen zijn, maar ook inspirerende quotes. Hierbij is een volledige vrije invulling, mits het positief is, want daar draait het om. Je kunt bijvoorbeeld jezelf voornemen om positiever te denken of om liever te zijn voor de mensen om je heen. Ook kun je persoonlijke en zakelijke doelen opschrijven. Tip: hang de lijst ergens op waar je hem dagelijks ziet.

 • Get rid of negativity

Laat mensen los die een negatieve invloed op je hebben. Ga op zoek naar positieve mensen die dezelfde doelen hebben. Support elkaar in het leven in plaats van dat je elkaar naar beneden haalt. Je sociale omgeving heeft veel meer invloed op hoe we ons voelen dan we denken, laat daarom het negatieve los. Vanaf nu alleen nog maar positief. The sky is the limit.

Wil jij graag met een dream board je droomleven manifesteren? Bekijk dan deze video waarin wordt uitgelegd hoe dit moet: https://www.youtube.com/watch?v=qMbBXaOymTM

Hoofdstuk 6: Psychologen

Ook verschillende psychologen en wetenschappers hebben zich uitgelaten over de wet van de aantrekkingskracht. Hoe kijken zij naar deze levenswijze?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wij al eeuwen gebruik maken van de wet van de aantrekkingskracht. 391 jaar v.C. maakte de Griekse filosoof Plato al gebruik hiervan. ‘Sympathieën neigen naar sympathieën’, aldus Plato. Deze uitspraak komt erg overeen met de slogan van de wet van de aantrekkingskracht, ‘soort trekt soort aan.’ In de Medical Journal uit 2007 van Koreaanse onderzoeker Ji Young Jung staat dat er een sterk verband is tussen positief denken en algehele levenstevredenheid bij de bevolking. Hier adviseert hij mensen dus al om positief te denken. Wetenschappers van het Wellcome Trust Centre Neurologie in Londen hebben ontdekt dat mensen die zich een betere toekomst voorstellen, meer kans hebben om die toekomst te realiseren. Veel psychologen stimuleren het gebruik van affirmaties. Zo heeft een onderzoeker van de Universiteit van Exceter ontdekt dat mensen die zichzelf consequent vertellen dat zij een doel kunnen bereiken, meer kans hebben op een positief resultaat.

Volgens Harvard-psycholoog en hersenonderzoeker dr. Sirini Pillay is er wetenschappelijk bewijs dat de wet van de aantrekkingskracht werkt. Hij beweert dat deze wet op allerlei vlakken gebruikt kan worden ongeacht wat het doel is, zoals financieel succes, relaties, afvallen of geluk. Echter zonder het juist gebruiken van de hersenen kun je de wet van de aantrekkingskracht niet gebruiken. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze alleen maar hoeven te denken aan wat ze willen bereiken en dat het dan zal gebeuren, maar zo werkt het niet volgens Pillay. Ze moeten op een bepaalde manier denken en hiermee de hersenen bereiken. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld dat mensen zeggen: ‘Ik wil niet meer dik zijn’. Dit werkt negatief op ons bewustzijn, je kunt beter zeggen: ‘Ik wil mij weer goed voelen in mijn lichaam.’ Volgens Pillay draait het allemaal om hoe wij onszelf aanspreken. Emoties zijn cruciaal in de wet van de aantrekkingskracht, zij vertellen je hersenen hoe graag je iets wel of niet wil. Zonder emoties missen je hersenen een motivatie om je doel te behalen.

Uit onderzoek van wetenschapper dr. Carol Dweck blijkt dat geloven dat je iets kunt, het waarschijnlijker is dat je het met succes zult doen. Echter blijkt uit dit onderzoek wel dat als we iets echt willen, we bereid moeten zijn er hard voor te werken. Dit in tegenstelling tot de wet van de aantrekkingskracht, waarin slechts manifestatie voldoende zou zijn.

Ben je geïnteresseerd in wat Harvard-psycholoog en hersenonderzoeker dr. Sirini Pillay hier allemaal over heeft te zeggen? Bekijk dan het interview hier: https://www.youtube.com/watch?v=vzrv9U3zP3A

Hoofdstuk 7: Ben je nog steeds geïnteresseerd?

Ben je na het lezen van deze artikelen nog steeds geïnteresseerd in de wet van de aantrekkingskracht en wil je je hier graag nog meer in verdiepen? Dan heb ik hieronder een aantal leuke boeken en podcasts opgesomd.

 1. Master your mindset

Wil jij net zoals Meike geïnspireerd raken door Michael Pilarczyk? Lees dan zijn boek Master Your Mindset.

 • Leef Je Mooiste Leven

Kan je nou niet genoeg krijgen van de inspirerende woorden van Michael Pilarczyk bekijk dan ook zijn podcast: Leef Je Mooiste Leven.

 • Happinez

Wil je meer leren over spirituele groei? Lees dan de Happinez magazines. Heb je hem al uit? Geen zorgen, elke zes weken verschijnt er weer een nieuwe.

 • The Secret

Wil je nog meer leren over energieën? Lees dan het boek The Secret van Rhonda Byrne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *