“Een streamingsdienst die niet werkt”

on

Op nieuwjaarsdag zit ik op de bank met mijn Manchester United shirt aan. Iedere week kijk ik trouw naar de wedstrijden van Man UTD. Zo ook deze week. De stand op dat moment? 1-0, met nog vijf minuten te gaan. Er wordt een aanval ingezet. Ik schuif wat naar voren op de bank. De linksback wil nog voor een laatste keer de bal gaan voorgeven. Het beeld staat stil. Met dikke letters staat er ‘laden…’ geprojecteerd op het scherm. Het laden duurt lang, zo lang dat ik besluit om de Viaplay app opnieuw op te starten. Tot mijn verbazing werkt de Viaplay app helemaal niet meer.  Dat ga je niet menen?! Kan ik door deze storing de ontknoping van de wedstrijd niet eens afkijken. Gelijk pak ik Twitter erbij, om te kijken of ik de enige ben. En nee hoor, een zwerm aan tweets poppen op. Waaronder de tweet van Johan van Leeuwen: “Zou leuk zijn als we de laatste minuten ook in beeld hadden kunnen zien, maar helaas weer een storing.”

Een paar dagen later is de ontknoping van het wereldkampioenschap darten. Michael van Gerwen tegen Michael Smith. Een finale darten wordt gewonnen door als eerste zeven sets te bereiken. Hoe win je überhaupt één set? Door als eerste, drie keer 501 uit te gooien. De wedstrijd gaat gelijk op. Na vijf sets neemt Smith afstand. Toch weet Van Gerwen zich terug te knokken. Het staat 6-4 in sets. Smith begint aan zijn eigen set. Het komt tot 2-2 in legs. Als Smith deze leg wint, is hij wereldkampioen. Plots staat weer het scherm stil ‘laden…’ Niet alweer. De hele wedstrijd had het mogen gebeuren. Op enkele spannende momenten na, zoals dat beide mannen op het punt stonden om een ‘negen darter’ te gooien. Op het moment dat laden in beeld kwam besluit ik weer om Twitter erbij te pakken. Niet om tweets van andere te bekijken, maar om mijn woede te uiten dit keer.

Ik tweet niet vaak, maar dat Viaplay stelt echt teleur afgelopen dagen. Gefrustreerd pak ik mijn telefoon en begin mijn triade: “Hoe kan jij een monopoly creëren in Nederland voor Darts en Premier League voetbal en dan zulke slechte diensten aanbieden.” En hier sta ik nog steeds volledig achter. Viaplay biedt naast Darts en Premier League voetbal ook de Formule 1 aan. Deze drie grote sporten kost Viaplay jaarlijks alleen al tachtig miljoen euro aan rechten. Hoe is het dan niet mogelijk om een fatsoenlijke server op de been te houden? BELACHELIJK.  Klanttevredenheid staat waarschijnlijk lager op het prioriteitenlijstje dan centjes naar binnen harken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *