The best of both worlds: Istanbul

Weet je nog niet of je dit jaar op vakantie wil naar Azië of lekker in Europa wilt blijven? Dan is Turkije de perfecte vakantiebestemming, het is namelijk het enige land ter wereld dat op twee continenten ligt. De Bosporus is de rivier die Europa en Azië van elkaar scheidt. De wereldstad Istanbul is gesplitst over deze twee continenten. ‘The best of both worlds’ dus, letterlijk.

 

Het maakt niet uit of je behoefte hebt aan rust en ontspanning of juist op avontuur wilt gaan en cultuur wilt snuiven. Istanbul biedt alles waar je naar op zoek bent.

 

De stad heeft een rijke geschiedenis met vele bezienswaardigheden waaronder de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. En niet te vergeten het Topkapi Paleis, een prachtig oosters paleis waar lange tijd de Osmaanse sultan Mehmet II verbleef. De Grand Bazaar, ook wel ‘Kapali Carsi’ trekt veel toeristen aan. Het is een grote overdekte markt met duizenden winkeltjes erin. Eenmaal binnen worden al je zintuigen geprikkeld. Er worden bergen met kleurrijke kruiden verkocht, kleding, lederwaren, sierraden, parfums etc. Je komt er allerlei verschillende soorten producten tegen. Als je hier bent bereid je dan voor om af te dingen, dit is hier namelijk gebruikelijk.

 

Naast de bezienswaardigheden kan je ook heerlijk shoppen in het hart van de stad, één van de bekendste straten in Istanbul: Istiklal Caddesi. De winkels, cafés en restaurants zijn hier tot diep in de nacht open en het zit er vol met bruisende nachtclubs. Als je hier bent kan je een rit in de bekende rode tram niet overslaan. Deze karakteristieke tram rijdt dagelijks heen en weer door de drukke straat heen.

 

Uitgebreid ontbijten is in Turkije gebruikelijk. Het zal dus geen probleem zijn om in Istanbul een lekker ontbijtplekje te vinden. Naast dat er mega veel aanbod is, is het eten ook goedkoop. Standaard bij het ontbijt is een vers kopje ‘cay’ (Turkse thee). Naast ontbijtplekken zijn er ook mega veel restaurants waar je heerlijk kunt dineren in Istanbul. Als je van eten houdt is Istanbul voor jou dus zeker ‘the place to be’. In de wijk ‘Eminönu’ wordt er volop verse vis verkocht. Op bootjes aan het water wordt de vis gebarbecued.

 

Een bezoekje aan de ‘Adalar’ (Prinseneilanden) is perfect als je de drukte even wilt ontvluchten. Het populairste en grootste eiland is ‘Buyukada’, wat letterlijk groot eiland betekent. Op dit eiland vindt je Beach clubs en prachtige stranden. Verder heb je verschillende eettentjes en bezienswaardigheden op het eiland. Ook kan je een fiets huren en het eiland ontdekken. Bovenop de ‘Aya Yorgi’ heuvel op het eiland staat de ‘Aya Yorgi – Kerk’.

 

Kortom: Istanbul is een stad die iedereen gezien moet hebben. Het is een magische en levendige stad waar je voor verschillende soorten vakanties heen kunt. Een stedentrip of een all-inclusive strandvakantie, het kan allebei.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze mooie stad? Boek dan nu via Corendon een vakantie naar Istanbul. Wij bieden een groot aanbod aan hotels aan in Istanbul. Neem een kijkje op onze website en geloof ons, je zult er geen spijt van krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *