Mijn reis door astrologie: dit is wat het is

De datum waarop je bent geboren is gekoppeld aan een sterrenbeeld. Dit sterrenbeeld vertelt iets over jouw persoonlijkheid. Wist je dat een ram avontuurlijk en opdringerig is en dat een leeuw graag in de belangstelling staat? De één zal hier heilig in geloven terwijl de ander nog maar net weet welk sterrenbeeld bij zijn of haar geboortedatum hoort. Ik denk dat ik er wel in geloof. Met de nadruk op ‘denk’. Want hoewel het misschien geen exacte wetenschap is en ik er eigenlijk ook niet zo veel vanaf weet, intrigeert astrologie mij toch. Ik ben benieuwd hoe astrologie nou precies werkt. Tijd voor een reis door de astrologie met Kenzy.

HOOFDSTUK 1: Ik en mijn astrologie-vragen

Tegenwoordig zie ik steeds meer astrologische termen en verhalen voorbijkomen op social media, zoals een birthchart en iemand moon, star and rising sign. Misschien komt het door de hele coronaperiode en zijn steeds meer mensen zich hierin gaan verdiepen. Of mensen zijn steeds opener geworden en delen graag hun astrologische kennis en bezigheden op social media.

Ik vind deze wereld van astrologie steeds interessanter worden en ik begin mij hier langzaam in te verdiepen. Een paar maanden geleden ben ik opzoek gegaan naar de kenmerken die bij mijn sterrenbeeld horen. Ik ben op 2 mei geboren, dus ik ben een Stier. “Stier – Goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld”, aldus de titel van een artikel op www.mediumchat.nl. Behulpzaam, nooit uit op ruzie, een lange lont, kritisch, verandert bijna nooit van gedachten, zijn down to earth, huiselijk en soms lui. Dit zijn een paar beschrijvingen die bij een Stier horen. Ik kan mij erin vinden. Gek, hè? Dat zo een website de kenmerken van een Stier weet en dat deze ook nog is aansluiten bij mij. Of is het eigenlijk heel logisch dat ik mij erin kan vinden? Ik bedoel, de kenmerken zijn vrij algemeen. De meeste mensen zijn in welke vorm dan ook behulpzaam en iedereen is wel eens lui. Kenmerken waar waarschijnlijk iedereen zich wel in kan vinden. Ook worden er eigenschappen genoemd, waar ik mij totaal niet in kan vinden. Bijvoorbeeld dat Stieren vinden dat het op hun manier moet gaan of helemaal niet. Zo ben ik totaal niet. Ik ben juist heel meegaand, Ook al denk ik dat het misschien beter op een andere manier kan, laat ik dit niet snel merken. Ik voel me lichtelijk aangevallen door deze negatieve eigenschap. Een eigenschap die ook weer bij een Stier zou horen…

Ben jij benieuwd welke eigenschappen bij jouw sterrenbeeld horen? Check dit dan op www.mediumchat.nl.

Hoe aan de ene kant mijn interesse in astrologie steeds groter wordt, krijg ik ook steeds meer vragen. Want wat is astrologie nou eigenlijk precies? Wat behoort allemaal tot astrologie? En hoe weet je zeker dat het allemaal waar is? Ik besluit mijn reis door astrologie te starten en uit te zoeken wat het is en hoe het werkt.

Schrijver Jules Grandgagnage schreef in 2020 een artikel over onderzoek naar astrologie. In zijn artikel worden kritische beschouwingen over wetenschappelijk onderzoek naar astrologie opgesomd.

HOOFDSTUK 2: Test jouw astrologische kennis

Voordat jij meegaat in mijn reis door astrologie, is het tijd voor een kleine test. Een soort quizje waarin je kan kijken hoeveel jij al weet over astrologie. Doe je mee?

Vraag 1: Is astrologie wetenschappelijk te onderbouwen?

 1. Ja, dat is het zeker.
 2. Nee, helaas zijn hier nog geen onderzoeken over.

Vraag 2: Waar gaat astrologie in brede zin over?

 1. Om de planeten in ons sterrenstelsel en de energieën die zij afgeven.
 2. Om de energieën tussen verschillende mensen op aarde.

Vraag 3: Waarom kun jij je niet altijd vinden in een maand- of weekhoroscoop?

 1. Omdat bij deze maand- of weekhoroscopen maar van één onderdeel uit jouw geboortekaart rekening wordt gehouden.
 2. Omdat bij deze maand- of weekhoroscopen vaak maar iets wordt opgeschreven

Vraag 4: Uit welke onderdelen bestaat een geboortekaart?

 1. Zonneteken, maanteken, planeetteken
 2. Zonneteken, maanteken, ascendant

Vraag 5: Hoe kan je astrologie in je dagelijks leven toepassen?

 1. Door te kijken naar de stand van de planeten met een telescoop.
 2. Door je gevoelens en emoties op te schrijven.

* De antwoorden van de vragen staan onderaan het hoofdstuk.

Heb je één tot drie antwoorden goed?
Jij weet wel iets, maar hebt nog genoeg te leren over astrologie! Maar dat geeft niet. Iedereen begint op dit punt. En laat je nou net het juiste artikel hebben aangeklikt om meer te leren over astrologie.

Heb je vier of vijf antwoorden goed?
Wauw, wat goed! Een echte astrologie-liefhebber als je het mij vraagt. Misschien doe je nog wat nieuwe informatie op uit dit artikel en anders hoop ik graag wat van jou te leren.

Wil je meer weten over astrologie, waarom mensen hier houvast zoeken en wat er eigenlijk allemaal van klopt. In deze video van NOS Stories komt het allemaal aan bod.

* De antwoorden: 1B, 2A, 3A, 4B, 5B

HOOFDSTUK 3: Een lesje astrologie voor beginners

Astrologie is geen exacte wetenschap. En daarom is het lastig om te zeggen waar en wanneer het is ontdekt en sinds wanneer het wordt gebruikt door mensen. In een artikel op de website van Bedrock staat dat astrologie de taal van de sterren is. Het woord astrologie komt uit het Grieks. Het Griekse astron betekent sterren en het Griekse logia betekent taal. Wij zouden als mensen in innerlijk contact staan met het heelal. En de invloeden en transities die in het heelal gaande zijn, zouden zich door vertalen naar het dagelijks leven van de mens op de aarde.

Volgens Bedrock is de Westerse astrologie, naast de Chinese– en Hindoe (ook wel Vedisch) astrologie, de meest gebruikte astrologie. Ik wist niet dat er meerdere soorten astrologie waren. Ook interessant, maar ik focus mij nu op de Westerse astrologie. Bedrock beschrijft de Westerse astrologie als volgt: “De Westerse astrologie is gebaseerd op de beweging en positie van planeten op basis van hun locatie in de zodiak en de hoeken die zij met elkaar maken.” Een mooie quote, maar tegelijk ook nog best ingewikkeld. Als ik het artikel van Bedrock verder lees wordt het mij wat duidelijker.

In de astrologie gaat het om tien planeten die staan voor verschillende onderdelen van je karakter en je leven. De Zon, Maan, Mercurius, Mars en Venus zijn persoonlijke planeten. Jupiter en Saturnus zijn sociale planeten. De laatste drie planeten zitten iets anders in elkaar. Uranus, Neptunus en Pluto hebben namelijk, tot tegenstelling van de andere planeten, invloed op hele generaties, zoals bijvoorbeeld millennials. Dit komt door de snelheid waarop de planeten zich verplaatsen. Planeten verplaatsen zich namelijk in het heelal en komen hierbij langs de twaalf sterrenbeelden. Hoe snel de planeten zich verplaatsten, verschilt. Soms blijven planeten wel jaren in een bepaald sterrenbeeld staan. Wanneer een planeet bij het volgende sterrenbeeld komt, is er sprake van een transitie. Bij Uranus, Neptunus en Pluto duurt het dus veel langer tot die transitie plaatsvindt in vergelijking met de andere planeten die zich sneller verplaatsen. Hierdoor hebben zij voor een langere tijd invloed op onderdelen van het karakter en het leven van generaties van mensen.

Wanneer een planeet in een bepaald sterrenbeeld staat, zal deze kenmerken en kwaliteiten van een sterrenbeeld overnemen. Je kan het zien als bepaalde energieën die de planeten en de sterrenbeelden samen maken en overbrengen op aarde. Een sterrenbeeld en planeet kunnen een sterke verbinding met elkaar hebben waardoor de energieën van beiden partijen worden versterkt. Deze energieën kunnen zowel positief als negatief zijn. Als de Zon in het sterrenbeeld leeuw staat, zijn wij op aarde meer uitgesproken. Als de Maan in het sterrenbeeld kreeft staat, zorgt dat ervoor dat wij op aarde gevoeliger zijn en graag bij de mensen die we liefhebben zijn. Ben jij benieuwd welke planeten op dit moment in jouw sterrenbeelden staan? Klik dan hier om erachter te komen.

Poe, best ingewikkeld! Maar wel heel mooi, al zeg ik het zelf. Astrologie is iets dat je wel of niet gelooft en ik moet zeggen; ik geloof het. Ik zie voor me hoe alle planeten langs de sterrenbeelden reizen en samen energieën maken en afgeven op aarde. Het feit dat de maan met zijn aantrekkingskracht eb en vloed op aarde bepaald, maakt het voor mij dat ik er nog sterker in geloof. Dit laat namelijk zien dat een planeet met zijn krachten en energieën invloed heeft op het water op de aarde.

Na het zien van deze video begrijp je meer over de basics van astrologie.

HOOFDSTUK 4: Geboortekaart

Ik ben deels bekend met de, in astrologie, wel bekende geboortekaart. Ik weet dat je deze online kan opvragen door je geboortedatum, geboortetijd en locatie van geboorte in te vullen. Hier komen dan drie sterrenbeelden uit. Een sterrenbeeld in moon, sun en rising. Deze benamingen zie ik online vaak voorbijkomen. Wanneer influencers een vraagsticker in hun Instagram story plaatsen, wordt hier vaak gevraagd naar de sterrenbeelden in moon, sun en risingvan de desbetreffende influencer. Ik ben benieuwd wat deze geboortekaart precies inhoudt, wat hij jou kan vertellen en waarom het interessant is om de geboortekaart van anderen te weten.

Volgens Bedrock dient jouw geboortekaart als een soort handleiding voor jezelf. Wanneer je graag wil weten wie je bent en wat je wil met je leven, kan jouw geboortekaart helpen om hierachter te komen. Om je geboortekaart te vormen is je geboortedatum, geboortetijd en locatie van geboorte nodig. Met al deze elementen kan achterhaald worden hoe de planeten stonden op het moment dat je bent geboren. De planeten stonden op dit moment allemaal in een sterrenbeeld, zoals in het vorige hoofdstuk besproken. Op het moment van jouw geboorte worden jouw moon, sun en rising, in het Nederlands maanteken, zonneteken en ascendant, bepaald. Dit zal veel over jou vertellen als persoon.

Wanneer je een horoscoop in een tijdschrift leest of de kenmerken van jouw sterrenbeeld op internet opzoekt, kan het zo zijn dat jij je er deels niet in kan vinden. Dat had ik zelf ook toen ik de kenmerken van mijn sterrenbeeld – een Stier – opzocht. Ik ben er nu achter gekomen hoe dat komt. In deze beschrijvingen is namelijk alleen rekening gehouden met het zonneteken. Die gaat over de datum van geboorte en is jouw sterrenbeeld, zoals de meeste mensen deze kennen. Dit is het enige teken waar in algemene zin over geschreven kan worden, omdat hier alleen een datum van belang is.
Om een persoonlijke en unieke beschrijving aan kenmerken te krijgen, is het van belang om je geboortekaart in te vullen. Zo krijg je namelijk niet alleen informatie over jouw zonneteken, maar ook over je maanteken en ascendant. Je bent als persoon dus niet alleen te beschrijven aan de hand van je sterrenbeeld (zonneteken). Voor een goede beschrijving zijn ook jouw maanteken en ascendant nodig die laten zien in welke sterrenbeelden de planeten stonden op het moment dat je bent geboren.

De tekens staan alle drie voor verschillende onderdelen van jouw persoonlijkheid. Zo staat je zonneteken voor je identiteit en ego. Het zonneteken is het sterrenbeeld zoals de meeste mensen deze kennen en is daarbij ook het sterkst. In mijn geval is mijn zonneteken Stier. Dit betekent dat mijn karaktereigenschappen overheerst worden door de eigenschappen van een Stier.  Mocht ik bijvoorbeeld door een andere plaatsing van een planeet uit zijn op avontuur, wordt dit geremd door de luiheid die de Stier als mijn zonneteken overheerst.

Het maanteken gaat over emoties en verlangens. De plaatsing van de maan laat zien hoe we omgaan met problemen, diepe verlangens en hoe we onszelf beschermen. Bij sommige mensen kan het zo zijn dat hun maanteken meer invloed heeft op hun persoonlijkheid dan hun zonneteken. Dit komt omdat de eigenschappen van een maanteken de eigenschappen van het zonneteken kunnen overnemen. Bedrock geeft het volgende voorbeeld: “Als je zon (dus je sterrenbeeld) een Ram is, kan je koppig en standvastig overkomen. Als jouw maanteken in Boogschutter staat, ben je van binnen vrij en avontuurlijk. Je innerlijke emoties staan dus niet altijd gelijk aan je identiteit en ego (je zonneteken).”

De ascendant gaat over hoe je overkomt bij anderen. De ascendent laat zien hoe jij jezelf presenteert bij anderen. Hierbij gaat het vooral om een eerste ontmoeting. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je volgens jouw zonneteken een serieus persoon bent, maar dat je volgens jouw ascendant spontaan bent. Hierdoor kan het zo zijn dat mensen jou niet als serieus persoon zien, ondanks dat je dit echt bent, en jou eerder spontaan en los zullen noemen.

Mijn geboortekaart
Na mijn onderzoek over de geboortekaart ben ik mega benieuwd naar hoe mijn geboortekaart eruit zal zien. Ik ga op zoek naar een website waar ik deze kan ophalen. Ik kom uit bij https://www.horoscoop-luna.nl/geboortehoroscoop. Ik vul de gegevens in die nodig zijn om mijn geboortekaart te maken:

 • Geboortedatum: 2 mei 2000
 • Geboortetijdstip: 10:49 uur (een kleine gok)
 • Geboortelocatie: Koog aan de Zaan

En daar volgt mijn geboortekaart.

Zonneteken – Stier Maanteken – Ram Ascendent – Kreeft
·       Je bent praktisch ingesteld. Eerst zien, dan geloven.

·       Je vindt materiele bezittingen fijn.

·       Je zal er alles aan doen om iets te krijgen en laat het dan niet meer los.

·       Kleding en gevoel voor stijl is heel belangrijk voor jou.

·       Je streeft naar veiligheid en zekerheid.

·       Je neemt relaties heel serieus.

·       Je bent een rots in de branding. Een geduldige en ontzettend toegewijde vriendin.

·       Je doet dingen graag op je eigen manier en andere kunnen zich beter niet met dit bemoeien.

·       Je moet leren dat het eindresultaat niet altijd perfect zal zijn.

·       Je werkt hard en aanhoudend, maar kan ook lui zijn en de neiging hebben af en toe te veel lekkere dingen te eten.

·       Je raakt geïnspireerd door de natuur.

·       Je houdt niet van chaos en plotselinge veranderingen, maar je blijft wel rustig als het gebeurt.

·       Je bent van nature een geweldige moeder.

·       Je bent koppig, waardoor je niet snel risico’s wil nemen.

·       Emotionele uitbarstingen zijn de orde van de dag.

·       Je bent heel direct en eerlijk, maar verbergt wel persoonlijke zwaktes en behoefte aan steun, comfort en verzorging.

·       Je bent vaak ongeduldig.

·       Je hebt een hekel aan klagers.

·       Je inspireert andere om positieve rappen te ondernemen in hun leven.

·       Je kunt zelf nogal bazig zijn, maar vind het vreselijk wanneer anderen te veel de baas over jou spelen.

·       Je houdt van af en toe ruzie, om de spanning erin te houden.

·       Voor jou zijn relaties die gebaseerd zijn op wederzijds respect en emotionele vrijheid ideaal.

·       Je kunt erg met jezelf in de knoop komen te liggen als je niet voldoende fysieke inspanning krijgt.

·       Je komt zachtaardig en soft over.

·       Je hebt een sterke behoefte aan emotionele veiligheid en erbij te horen.

·       Je bent diep verbonden met het verleden: afkomst, roots, familie, gekoesterde vrienden, plekken.

·       Veranderingen en verhuizingen ver weg zijn moeilijk voor je.

·       Een veilige thuishaven is belangrijkrijk voor je.

·       Je bent gevoelig voor de emotionele atmosfeer van gevoelens in en om je heen.

·       Je ziet en beoordeelt het leven vanuit een heel persoonlijk perspectief.

·       Je bent trouw, beschermend, steunend en empathisch.

·       Je kunt gevoelens en behoeften van andere aanvoelen.

·       Je wordt makkelijk geraakt door de pijn van anderen.

·       Soms ben je open en soms ben je juist emotioneel gesloten.

·       Je waardeert het als iemand hints opvangt en je niet alles hoeft uit te leggen.

·       Je vergeet nooit als iemand aardig of juist niet tegen je is geweest.

Mega leuk dit! Ik kan mij in bijna alle eigenschappen en kenmerken vinden. Waar ik mij dan weer niet in kan vinden, is dat ik wel zou houden van een ruzie af en toe. Dit is totaal niet waar. Ik vind ruzie verschrikkelijk en onnodig. Toch is het leuk om te lezen. Misschien hou ik wel van ruzie, maar omdat ik als Stier in mijn Zonneteken niet snel risico’s wil nemen, ga ik ruzie altijd uit de weg.

Deze afbeelding is mijn geboortekaart. Je kan het zien als een screenshot van het heelal op het moment dat ik ben geboren. In deze geboorte kaart zijn de planeten, sterrenbeelden, mijn ascendant en de huizen te vinden op het moment van mijn geboorte. Een geboortekaart is dus nog uitgebreider dan je Zonneteken, Maanteken en Ascendant. Ik ben nu nog bezig om de werking van mijn Zonneteken, Maanteken en Ascendant te begrijpen dus daar zal ik het nu dan ook bij houden. Misschien een idee om in de toekomst nog dieper op de geboortekaart in te gaan?

Benieuwd naar je eigen geboortekaart? Vraag deze dan hier gratis aan en laat ons via socials (@linda_meiden) weten achter welke bijzondere kenmerken je bent gekomen!

Meer leren over de geboortekaart? Klik van hier voor een uitgebreid artikel.

Ben je niet zo van het lezen, maar meer van het kijken? Bekijk dan deze video.

HOOFDSTUK 5: Astrologie in het dagelijks leven

Nu ik meer weet over waar astrologie vandaan komt, wat het in grote lijnen inhoudt en hoe mijn geboortekaart eruitziet, wil ik graag weten hoe ik astrologie op een simpele manier kan toepassen in mijn dagelijks leven. Hier heb ik namelijk nog niet echt een idee van. Ik ben opzoek gegaan en ben tot twee simpele dingen gekomen die je in je dagelijks leven kan toevoegen.

Ik ga op internet opzoek en kom terecht bij een artikel van Bedrock. Hierin staat dat het tracken van jouw dagelijkse cyclus grip zal geven op je eigen ritme. Dit zal ervoor zorgen dat je je eigen gevoelens omarmt en op een gegeven moment weet wat je te wachten staat. Een mogelijkheid die hiervoor wordt gegeven, is journaling. Tijdens het journalen schrijf je voor drie tot vier maanden dagelijks je emoties en gevoelens op in een speciaal dagboekje. Deze gevoelens en emoties kan je dan weer naast de transities van de planeten of alleen de transitie van de maan leggen. Je wordt zo bewuster van de energieën die op je afkomen en zal ze ook beter gaan begrijpen. Daarnaast word je dagelijks geconfronteerd met je emoties en gevoelens. Ook nog eens goed voor de zelfontwikkeling dus.

Een andere manier om astrologie in je dagelijks leven toe te passen, is door behulp van een app. In dit geval de Co-Star app. Hiermee kan je gemakkelijk zien welke invloeden die dag op jou van toepassing zijn. De app berekent met behulp van kunstmatige intelligentie, informatie van NASA en jouw geboortedatum, geboortetijd en geboortelocatie jouw persoonlijke energieën en obstakels. Co-Star vertelt jou op een, volgens Bedrock, minimalistische en niet suffe manier over de invloed die de planeten in het heelal elke dag op jou hebben.

Een ander onderdeel dat bij astrologie hoort en ik vooral heel mooi vind, zijn edelstenen. Je hebt ze in allerlei vormen en maten en kleuren. Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen edelsteen met elk hun eigen, bijzondere eigenschappen. Edelstenen zitten vol energieën die op mensen overgedragen kunnen worden. Het is daarom belangrijk om je edelstenen te reinigen en op te laden in het maanlicht wanneer het vollemaan is. Maar nu is het natuurlijk ook leuk om te weten welke edelsteen bij welk sterrenbeeld hoort. Dus dat heb ik voor jou op een rijtje gezet! Ben je ook nog benieuwd wat welke steen voor je kan betekenen? Klik dan hier.

Waterman Granaat
Vissen Amethist
Ram Heliotroop
Stier Saffier
Tweeling Agaat
Kreeft Smaragd
Leeuw Onyx
Maagd Carneool
Weegschaal Peridoot
Schorpioen Topaas
Boogschutter Turkoois
Steenbok Robijn

Wil je meer leren en tips over journalen? Luister dan deze podcast! En heb jij misschien dé ultieme tip als het aankomt op journalen? Deel deze dan vooral op onze socials, @linda_meiden, zodat we elkaar kunnen blijven inspireren.

HOOFDSTUK 6: Mijn eerste dag vol astrologie

Het is tien uur ’s ochtends als ik mij bedenk dat vandaag de dag is dat ik ga beginnen met journalen. Want ja, ik kan wel schrijven over hoe je astrologie in je dagelijks leven kan toepassen, maar dan wil ik natuurlijk ook zelf ontdekken hoe dit dan is. Wennen is het in elk geval wel.

Ik werd om half negen wakker van mijn wekker. Ik was doodmoe en het voelde alsof ik midden in de nacht uit mijn droom werd gehaald. Om tien uur stapte ik mijn slaapkamer weer binnen met een ontbijtje en een fles water. Tijd om mijn ochtend te beginnen met journalen. Ik pak mijn schriftje die ik op een eerder moment heb gebombardeerd als journal. Ik sla mijn journal open en scheur de eerste bladzijde eruit. Lekker voorbereid, not. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik schrijf de datum van vandaag op en begin met journalen. Ik schrijf drie dingen op waar ik dankbaar voor ben, een statement voor mijzelf voor de dag en mijn top drie goals voor deze dag. Ik ben dankbaar voor mijn ontbijt, mijn eigen kamer en mijn kans om te leren. Mijn statement is dat ik vandaag productief ben. En mijn goals van vandaag zijn twee schoolopdrachten afronden en tijd besteden aan to do’s die niet met school te maken hebben en al lang op mijn lijstje staan, zoals kleding op Vinted zetten en contact opnemen met Apple, omdat mijn AirPods niet meer werken zoals zou moeten.

Zo, dat voelt goed. De dag beginnen met positieve energieën en gedachtes. Wel bedenk ik mij gelijk dat ik dit liever opschrijf nog voordat ik mijn telefoon unlock. Een gewoonte waar ik liever zo snel mogelijk vanaf ben. En dit is misschien wel de oplossing. Misschien handig als ik mijn journal op mijn nachtkastje leg. Ook ideaal voor de avonden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik overdag niet vaak stilsta bij het feit dat ik vandaag extra wil letten op mijn gevoelens en emoties. Ik besluit midden op de dag mijn journal erbij te pakken en de emoties en gevoelens die ik op dat moment en de rest van de dag zal voelen op te schrijven.

Ik heb de Co-Star app gedownload en als het goed is, zou deze mij moeten vertellen hoe ik mij vandaag zal voelen. Volgens de app ben ik vandaag gevoelig en moet ik oppassen dat ik niet neerval. Op zich klopt het wel. Ik bedoel, ik ben gestrest, maar voor ik het weet ben ik ook weer vrolijk. De reden? Even de muziek van Justin Bieber heel hard door m’n AirPods. Maar dan wel de vrolijke nummers natuurlijk. Bijvoorbeeld We Are, een van mijn favorieten. Dit zou je kunnen zien als gevoelig voor zaken buiten mezelf. Aan de andere kant is de reden van mijn gestreste gevoel, alle dingen die ik nog moet doen. Wederom gevoelig voor zaken voor buiten mezelf? Het kan. Of is het misschien wel heel ver gezocht?

Ik eindig de dag met drie leuke momenten van vandaag en iets dat vandaag nog leuker had kunnen maken. De dag nu niet beginnen, maar eindigen met positieve energieën en gedachtes. Mijn leuke momenten waren de FaceTime call met Martijn, mijn vriend, het terugkijken van een aflevering Expeditie Robinson en mijn kop thee met een stuk chocola om de dag af te sluiten. Wat vandaag nog leuker had gemaakt, was meer vrije tijd en minder stress. Iets dat denk ik iedereen wel wil, maar helaas niet altijd te realiseren is. Wel iets belangrijks om in gedachten te houden. Hier kan ik namelijk rekening mee houden in mijn planning voor de aankomende weken. Ook kijk ik nog een keer naar de gevoelens en emoties die ik door de dag heen heb genoteerd. Gestrest, stemmingswisseling (van stress naar vrolijk) en snel afgeleid. Ik ben niet heel verrast. Ik voel me wel vaker zo.

De dag is snel voorbij gegaan en ik heb niet het gevoel dat vandaag heel anders was dan andere dagen. Ik heb de Co-Star app even gecheckt, maar ik heb er niet heel veel uitgehaald. Dit kan ook komen omdat ik de app nog niet zo vaak heb gebruikt en deze misschien nog niet op de juiste manier gebruik en begrijp. Iets waar ik mij dus nog even extra in moet verdiepen. Aan de andere kant vind ik dat journalen wel heel prettig. Of het nou te maken heeft met astrologie of niet. Je wordt je echt bewust van de gevoelens en emoties die je hebt op een dag. Daarnaast begin en eindig je je dag op een positieve manier en met een routine. Iets waar ik sowieso voor in ben.

In het vorige hoofdstuk heb ik ook edelstenen genoemd als onderdeel van astrologie. Ik ben een Stier en bij mij zou de steen saffier horen. Ik heb de steen niet in mijn bezit en voel ook niet echt een connectie met de steen. De reden? Ik ken de steen al langer en vind hem niet mooi. Ik heb hem wel eens in een sieraad vast gehad en het deed mij niks. Het past niet bij mij. Dit is dan ook de reden waarom ik de steen niet heb aangeschaft voor deze dag. Ik vind het lastig om te begrijpen hoe ik kan connecten met edelstenen. Op zich geloof ik wel dat ze energieën met zich mee kunnen dragen, maar ik heb dan weer geen zin om de stenen elke keer te reinigen en op te laten in het volle maan licht. Misschien is dat weer dat luie karaktereigenschap van mij als Stier zijnde.

Mijn uiteindelijke mening over astrologie? Ik vind het mega interessant en geloof er eigenlijk toch ook wel in. Ook al is het niet wetenschappelijk te onderbouwen. Het is echt een gevoel dat je hebt. Of juist niet. Het enige waar ik dan niet echt iets mee heb, zijn de edelstenen. Ik vind ze prachtig om te zien en ik kies ze het liefst wel altijd uit op betekenis. Maar het hele ritueel dat hierbij komt kijken, is niks voor mij. Ik weet dat er voor mij nog veel meer te leren valt en dat ik mij nog meer moet gaan verdiepen in dit onderwerp. Dan kan ik ook steeds meer onderdelen gaan implementeren in mijn leven. Misschien geloof ik er straks helemaal niet meer in, of juist nog meer. En misschien wil ik er straks helemaal niks (meer) mee doen in mijn dagelijks leven Dit is iets dat ik moet ontdekken en waar ik heel veel zin in heb. Dus, let’s go met de astrologie reis 2.0!

Wil jij meer weten over hoe je astrologie in je dagelijks leven kan toepassen? Lees dan dit artikel of luister naar deze podcast.

HOOFDSTUK 7: Interesse gewekt? Hier meer!

Wil je nog meer weten over astrologie? Check dan even onderstaande adresjes!

Meer weten over astrologie, de planeten en de geboortekaart van Kylie Jenner? Je hoort er alles over in de Astro Godess podcasts van Marie Josie.

Volg voor dagelijkse astrologie content Astro Goddess Membership op Instagram. Marie Josie deelt hier dagelijks alles dat je moet weten over astrologie en astrologische bijzonderheden van de dag.

Een hele prettige website om je kennis over astrologie te verbreden is Bedrock. Zeker een aanrader als jij je eigen reis in astrologie wil beginnen of uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *