Een jonge uitstraling; jouw geheim hoeft niemand te weten

Waarom oudere vrouwen er tegenwoordig jong uit zien

Je kent het vast wel. Jouw buurvrouw die vijf jaar ouder is dan jij, ziet er wel tien jaar jonger uit. Bij jou hoopt vet, vocht, huid en klierweefsel zich op en je droomt ervan om er weer een paar jaar jonger uit te zien. De buurvrouw ’s geheim is plastische chirurgie. Wil jij dit ook? Jij bent niet de enige. Heel veel vrouwen hebben tegenwoordig een plastische chirurgische ingreep gedaan. Vrouwen zien er tegenwoordig dan ook veel jonger uit in vergelijking met vroeger. Vind hier alle informatie die jij wilt weten over plastische chirurgie.

Hoofdstuk 1

Deze vrouwen vertellen waarom zij plastische chirurgie hebben laten doen.

‘’Ik wilde echt mijn plooitjes weg laten halen’’

Demi (22):

‘’Op mijn twintigste was ik heel erg onzeker over mijn borsten. Ik zat hier echt mee en wilde hier dan ook iets aan laten doen. Ik had iemand gesproken uit mijn omgeving die haar borsten had laten doen bij kliniek Jan van Goyen. Ik ben eigenlijk direct op onderzoek uit gegaan en kwam als snel in contact met de chirurg. Ik had ook geen twijfels, want ik wilde het zo graag.

Na een aantal bezoekjes aan de kliniek, werd mijn operatie ingepland. We hadden de juiste maat voor mij besproken en daar ging ik dan. Onder het mes. Ik was ook niet bang voor het resultaat. Ik liet het vooral allemaal op me af komen. De operatie verliep heel soepel. Er waren geen complicaties.

Ik ben er nu ontzettend blij mee. Ik zou het andere mensen die onzeker zijn over hun borsten dan ook zeker aanraden. Je voelt je eigen veel vrouwelijker en zekerder. Ik ben nog steeds blij met het resultaat en krijg van mijn omgeving ook hele leuke reacties.’’

Demi is nu trots op haar lichaam. Zie hoe Demi weer straalde na haar borstvergroting:

Carolien (51):

‘’Drie jaar geleden had ik heel veel vocht boven mijn ogen en waren mijn ogen super droog. Ik ging daarom naar de dokter. Hij kon hier niets aan doen en stelde voor om een ooglidcorrectie te laten doen. Het duurde niet lang voordat ik terecht kon bij kliniek Faceland. Ik wilde het ook gelijk, want ik had voornamelijk last van mijn ogen. Natuurlijk vond ik het spannend, maar veel mensen in mijn omgeving hadden dit al gedaan en daar was het ook goed gelukt.

De operatie verliep super snel en was totaal niet pijnlijk. Na de operatie moest ik vooral rust nemen en kreeg ik een soort koelbrilletje mee, waarmee ik mijn ogen drie keer op een dag moest koelen.

Ik ben er nu heel blij mee. Ik zie er voor mijn gevoel ook vijf jaar jonger uit dan voor de operatie. Ik raad het anderen zeker aan, vooral als ze met dezelfde klachten lopen als ik. Ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen en mensen uit mijn omgeving vinden mij nu hartstikke jong.’’

Wilt u meer informatie over de kliniek van Jan van Gooyen? Bekijk dan deze video:

Hoofdstuk 2

Door deze plastische chirurgische ingrepen zie jij er weer jong uit

De wenkbrauw

Dit is één van de ingrepen die oudere vrouwen vaak ondergaan. Bij de meeste vrouwen verslapt de huid rondom de wenkbrauw als ze ouder worden. De wenkbrauw gaat hierdoor hangen. Dit zorgt ervoor dat je een bozere en vermoeide uitstraling hebt. Maar hier kan tegenwoordig gewoon wat aan worden gedaan.

Om de vrouw weer een jongere uitstraling te geven, zorgen deskundigen ervoor dat er met een voorhoofdlift de huid omhoog wordt geschoven. De wenkbrauw gaat dan mee. Dit zorgt er gelijk voor dat de wenkbrauw weer strak staat en je dus hierdoor weer een jonge uitstraling hebt.

Bovenooglid

Hier krijgen vrouwen, maar ook mannen vaak mee te maken. Niet alleen op oude leeftijd, maar sommige al op wat jongere leeftijd. Je bovenooglid gaat dan hangen en het lijkt net of je ogen dicht zitten. Ook dit zorgt voor een vermoeide uitstraling en sommige hebben in het ergste geval last van branderige ogen, hoofdpijn en kijkproblemen. Bij deze ingreep wordt het overtollige vet en huid van het bovenooglid verwijderd. Hierdoor heb je weer een frissere blik.

Onderooglid

Vrouwen die last hebben van wallen, ondergaan deze operatie. Hoeveel je ook slaapt, de wallen gaan niet weg. Het vet en vocht wordt onder de ogen weggehaald. Dan zie je er gelijk weer stralend en jong uit. Wel zeggen chirurgen dat dit één van de moeilijkste operaties is, want als er te veel vet en vocht wordt weggehaald dan kan het ooglid gaan hangen en ontstaan er littekens.

Bekijk hier hoe een ooglidcorrectie wordt gedaan:

Borsten

Sommige vrouwen gaan voor een borstvergroting, maar ook sommige vrouwen gaan voor een borstverkleining. Sommige vrouwen zijn heel onzeker over hun borstgrootte en kiezen dan vaker voor een borstvergroting om zich zekerder te voelen. Maar ook zijn er veel vrouwen die heel veel last hebben van rug en nekklachten door te grote borsten. Meestal groeien de borsten na de zwangerschap en kunnen vrouwen dit niet dragen. Bij een borstvergroting wordt er een borstimplantaat in de borst gezet. Er wordt dan samen met de chirurg besloten welke grootte de borsten krijgen. Bij een borstverkleining wordt er vocht en vet weggesneden. Ook worden borsten vergroot na het weghalen van borstkanker. Hier vertelt Marc Mureau meer over in de video onderaan dit hoofdstuk.

Meer weten hoe een operatie gaat bij borstkanker? Marc Mureau die meer vertelt over plastische chirurgie bij borstkanker:

Heupen

Je kent het vast wel. Je vette heupen hangen weer over je nieuwe broek heen. Dit is heel gemakkelijk op te lossen. Er wordt vet verwijderd en dit vet kan weer worden gebruikt op andere plekken op het lichaam. De meeste vrouwen gebruiken dit vet weer voor hun kont. Het voordeel van deze operatie is dat er geen vreemde stoffen in je lichaam komen, want het vet is van jouw eigen lichaam.

Schaamlippen

Sommige vrouwen willen graag een schaamlipcorrectie. Dit omdat de binnenste schaamlippen te ver uitsteken. Dit vinden ze lelijk, maar ook vinden ze het onhandig tijdens de seks, sporten of fietsen. De chirurg haalt dan onder verdoving huid met slijmvlies weg bij de binnenste schaamlippen.

Hoofdstuk 3

‘’Ik zie alleen maar barbiepoppen op tv’’

Ik had nooit echt een goed beeld van plastische chirurgie. Totdat mijn beste vriendin haar borsten liet vergroten en mijn vader zijn ogen heeft laten doen. Sinds toen is het me eigenlijk steeds meer opgevallen. Plastische chirurgie is een trend. Ik merk dat mijn beste vriendin er echt blij mee is en zie dat zij veel zekerder is. Maar ik vind het maar niets.

Natuurlijk denk ik er wel eens over na om iets aan mezelf te laten doen. Ik bedoel; iedereen heeft toch wel iets wat ze willen veranderen aan zichzelf? Maar mijn afkeur begon tijdens het kijken naar reality programma’s als de Kardashians en Ex on the beach. Geen één meid is echt in dit soort programma’s. Opgespoten lippen, neppe tanden, spuitje in hun kont, noem maar op. En het allerergste vind ik misschien wel dat alle jongens uit de programma’s dit het liefst hebben.

En dan begin ik te twijfelen aan mezelf. Moet ik dan ook maar na gaan denken over plastische chirurgie? Ik denk dat het niet goed is om plastische chirurgie zo in de tv wereld te zetten. Jonge meiden denken dat dit het normaal is en over een paar jaar weten ze niet meer anders. Dan loopt heel Nederland met nep lippen en nep billen.

Ik houd me gewoon vast aan het echte. Natuurlijk zijn er mensen die echt onzeker worden en zich dan weer zekerder voelen na een behandeling, maar dit moet niet het normale worden. Iedereen gaat er namelijk hetzelfde uitzien door de botox en plastische chirurgie.

Zie in deze aflevering van Fillers of Filters wat andere ervan vinden dat iedereen door de plastische chirurgie op elkaar gaat lijken:

Hoofdstuk 4

Waarom Angela nooit meer een plastische ingreep laat doen

‘’We hebben nu alleen maar positieve kanten gehoord van plastische chirurgie, maar er zitten natuurlijk ook minder leuke ervaringen bij. Om anderen wakker te schudden vertelt Angela haar verhaal.

Het begon allemaal zes jaar geleden. Ik werd heel ziek. Niet gewoon ziek, maar echt verschrikkelijk ziek. Ik bleek de ziekte van Hashimoto te hebben. Ik had hier nog nooit van gehoord. Mijn afweersysteem richtte zich tegen mijn schildkliercellen. Deze schildkliercellen gaan kapot en dit leidt er toe dat de schildklier vertraagt en in mijn geval stopte deze. Ik accepteerde dat ik deze ziekte had en begon vol goede moed met het vechten tegen deze ziekte. Ik moest en zou dit gevecht gaan winnen.

Elke acht tot twaalf weken moest ik naar mijn internist. Ik ging het hele land door voor nieuwe artsen en nieuwe behandelingen. Was het regulier of orthomoleculair? Ik pakte alles aan met iedere keer dezelfde hoop en vooral strijdlust. Steeds als ik een klein beetje vooruit ging, kreeg ik een hardere tegenslag. Iedereen met deze ziekte is hier snel weer vanaf of moet af en toe op controle komen, maar ik bleef maar zo ziek.

Ik bleef vermoeid, had verschrikkelijk veel pijn in mijn spieren en gewrichten, mijn energie bereikte zijn dieptepunt, maar ook was ik heel onrustig door de hele situatie. Ik wilde zo graag alles blijven doen, maar mijn lichaam protesteerde steeds meer. Toen kwamen we met de gedachte om mijn niet lichaamseigen stoffen uit mijn lichaam te verwijderen. Mijn amalgaam vullingen en mijn spiraal gingen eruit. Maar mijn borstimplantaten liet ik zitten die ik zeven jaar geleden had laten inbrengen. Ik wist natuurlijk dat ze niet ‘eigen’ waren, maar ik had niet verwacht dat dit de bron van al deze ellende was. Ik kon ook niet zonder ze, want ik was er echt blij mee.

Oktober vorig jaar. Ik keek naar een aflevering van Jinek. Het ging over implantaten. ’s Nachts schoot ik wakker en scrolde ik op mijn Facebook tijdlijn. Er kwam een herinnering binnen van acht jaar geleden. Daar was ik nog een gezonde vrouw in een gezond lichaam. Ik had hier mijn borsten nog niet vergroot. Toen begon het lampje te branden. Ik belde die morgen direct op en ik kon twee weken later terecht bij Dokter Niessen. Hij onderzoekt al jaren naar de gevolgen van implantaten in het lichaam van de mens en zijn onderzoeken lijden tot schrikbare resultaten. Na mijn consult met hem wist ik het zeker. Dit moest het zijn, dus koos ik ervoor om ze te laten verwijderen.

In november kon ik gelijk terecht. Toen ik mijn ogen open deed, voelde ik gelijk dat dit de beste beslissing ooit was. Ondanks dat ik beurs was en flink gehavend doordat hij van lichaamseigen vet uit buik en dijen mijn borsten gereconstrueerd en gevuld had voelde ik me licht en bevrijd. Ik ben nu een aantal maanden verder en voel me weer goed. Ik heb energie, de pijn is uit mijn lichaam, ik kan weer uit bed zonder hulp en de vermoeidheid is verdwenen. Zelfs mijn bloed laat zien dat er duidelijk iets gebeurd is in mijn lichaam.

Ik heb helemaal niets gemerkt aan mijn borsten. Ze lekten niet, waren van goedgekeurde kwaliteit en ingebracht bij een goede kliniek. Maar dit zegt dus niets. Ik begin me weer te voelen als de Angela voordat ik ziek was. Ik heb weer zin in het leven en kan mijn kinderen weer alles geven dat ze nodig hebben. Ik heb natuurlijk nog steeds de ziekte van Hashimoto, maar ik hoop dat ik over een tijdje behoor tot de groep die af en toe op controle hoeft te komen.’’

Meer lezen over de ziekte van Hashimoto? Lees dan dit artikel van het Leids Universitair Medisch Centrum:

https://www.lumc.nl/patientenzorg/praktisch/patientenfolders/ziekte-van-Hashimoto

Zie hier wat dokter Niessen doet om ervoor te zorgen dat vrouwen niet meer met nare gevolgen lopen. Hier een video over een vrouw die ook nare gevolgen had na het plaatsen van borstimplantaten. Ze worden verwijderd door dokter Niessen.

Hoofdstuk 5

Dit zijn uitspraken van vrouwen over plastische chirurgie

Er zijn heel veel vrouwen die ontzettend blij zijn met hun ingrepen of die er misschien spijt van hebben dat zij nooit een ingreep hebben laten doen. Uit onze interviews met verschillende vrouwen hebben we de volgende uitspraken gehaald:

‘’Eén spuitje in je kont kan toch geen kwaad?’’

‘’Mijn ooglidcorrectie is de beste zet die ik ooit heb gemaakt’’

‘’Plastische chirurgie is toch verschrikkelijk zonde van je lichaam’’

‘’Als ik vroeger de mogelijkheid had, had ik zeker een ooglidcorrectie laten doen’’

‘’Ik voel me weer zeker in de slaapkamer’’

Nog meer voordelen over plastische chirurgie lezen? Lees dit in het stuk van Ola Kareem:

https://idealbody.nl/blog/voordelen-nadelen-cosmetische-chirurgie

Hoofdstuk 6

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen het ouder worden van nu en het ouder worden van vroeger?

Vroeger zag je echt hoe oud iemand was. Natuurlijk niet precies, maar je kon het wel ongeveer inschatten. Vroeger hadden ze geen chirurg die even je ogen opknapte en je zo weer een paar jaar jonger leek. Ze wisten vroeger niet wat te doen tegen ouderdom. Nu hebben ze allerlei trucjes om jong te blijven. Vrouwen worden gemiddeld ook veel ouder dan vroeger. Maar hoe komt dit nou?

Vrouwen worden ouder dan mannen

De gemiddelde levensverwachting in Nederland is 83 jaar. Vroeger was het zo (rond 1900) dat je ongeveer 64 jaar werd als je de twintig gepasseerd had. Vrouwen leven tegenwoordig langer dan de man, aldus professor Dorly Deeg, emeritus hoogleraar Epidemiologie van de veroudering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit komt door verschillende redenen: een lichaam van een vrouw repareert kleine schade sneller dan het lichaam van een man. Ook hormonen is een geschenk die de vrouw heeft gehad. Een vrouw wordt tot de menopauze beschermd door oestrogeen tegen hartziekten. Daarom krijgt een vrouw meestal tien jaar later last van hartziekten dan een man.

Waarom is dit zo?

Wat ook een grote factor is, is dat mannen vaker zwaarder werk verrichten dan vrouwen. Vrouwen werken vaak niet fulltime en richten zich meer op het huishouden. Dit speelt ook een grote rol in het ouder worden. Vrouwen zijn ook wat zorgzamer van aard. Een vrouw gaat eerder naar de huisarts als zij iets raars voelt. Een man daarentegen zou dat minder snel doen.

Vrouwen van tegenwoordig zien er ook veel jonger uit dan vroeger. Dit is vooral omdat er nu veel gezonder wordt gegeten dan vroeger. Dit is een echte trend en telt ook zeker mee in het ouder worden. Ook zijn er tegenwoordig heel veel producten te koop voor een schappelijke prijs die de huid jong houdt.

Waarom blijven vrouwen er jong uitzien?

En dan misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom vrouwen er tegenwoordig veel jonger uit zien dan vroeger is: plastische chirurgie. Dit was er vroeger al wel, maar was toen niet toegankelijk voor iedereen en het was lang niet zo populair. Tegenwoordig is plastische chirurgie ook voor (bijna) iedereen te betalen, zeggen Annemart van Rhee en Francine Wildenborg in hun stuk over plastische chirurgie voor het AD. Daarom is het ook zo populair onder de vrouwen. Vrouwen zien ook veel online voorbij komen van bekende vrouwen die een ingreep hebben gedaan. Zij zien dit dan toch als voorbeeld en willen dit ook. Je merkt tegenwoordig dat de meeste vrouwen boven de vijftig wel iets hebben laten doen aan zichzelf.

Meer weten over waarom vrouwen langer leven dan de man? Nog meer tips om er jonger uit te zien? Lees dan deze artikelen van Vivian Lammerse en Shirley Tdlohreg :

https://www.scientias.nl/wetenschap-is-erachter-waarom-mannen-eerder-sterven-dan-vrouwen/

https://www.aboutimage.nl/ouder-worden-jonger-uitzien-vrouwen/

Hoofdstuk 7

We weten nu het geheim van al die stralende vrouwen. Wil je meer weten over plastische chirurgie? Hieronder vind je nog meer informatie die jouw verder kan helpen.

Monica geuze vertelt waarom zij haar lipfillers heeft laten verwijderen. Zij vertelt dit in haar vlog:

Lees hier hoe populair plastische chirurgie wordt in het artikel van Annemart van Rhee en Francine Wildenborg:

https://www.ad.nl/nieuws/plastische-chirurgie-is-heel-normaal~af6da0d4/

Ook Nienke Plas vertelt waarom zij haar borsten heeft laten vergroten:

Lees in dit artikel van Nicole Roelands meer over de populariteit van plastische chirurgie onder jonge meiden:

https://www.bndestem.nl/breda/plastische-chirurgie-steeds-populairder-krijgen-meisjes-straks-vollere-lippen-voor-hun-verjaardag~a53c018b/?referrer=https://www.google.com/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *