Nederland, denk goed na!

Het is acht uur ‘s avonds en ik zet het journaal aan. Met zijn zevenen zitten we voor de tv en vragen we ons af wat de reactie zal zijn op het geschreven essay van Thierry Baudet. In dit essay kaart hij maatschappelijke problemen aan. Dit doet hij echter op een enorm vrouwonvriendelijke manier.

En ja hoor, na nog geen vijf minuten is het raak. De eerste belachelijke opmerking wordt aangekaart: ‘Wat gebeurt er als ze dertig zijn? Als ze fulltime blijven werken, wordt het vormen van een gezin moeilijk, zo niet onmogelijk’- hoor ik Thierry Baudet galmend door de woonkamer zeggen.

Thierry Baudet stelt namelijk dat vrouwen de oorzaak zijn van ‘de ondergang’ van Europa. Wat hij alleen even vergeet is dat we leven in de 21e eeuw en niet in de 20e. Hij ziet het opvoeden van kinderen als een taak voor vrouwen. Vrouwen moeten meer kinderen krijgen en minder werken, en hebben geen recht op abortus.

Ook bepaalt Thierry Baudet dat de rechten van vrouwen niks waard zijn. En dat terwijl we al 100 jaar vrouwenkiesrecht hebben. Het recht waar vroeger hard voor gevochten is. Hij stelt de positie van vrouwen ter discussie door van vrouwen weer tweederangsburgers te maken. Het recht van vrouwen? Dat is in zijn ogen het aanrecht. Ik vind het tenenkrommend om naar te luisteren en het beangstigd me dat mensen op deze man stemmen.

Waarom stemmen Nederlandse burgers op Baudet? Dat het allemaal neofascisten zijn, zoals ze op Twitter zeggen lijkt me stug. Het is een politicus met ‘spelplezier’. Hij schrijft zijn eigen boeken, essays en speeches. Het gaat hem niet om de centen, het gaat hem om de publiciteit en de aandacht. Maar laten we eerlijk zijn, is dat een argument om op Thierry Baudet te stemmen?!

Laten we ons gezond verstand gebruiken. Thierry Baudet is eigenlijk niet meer dan een goed uitziende praatjesmaker en daarmee een gevaar voor onze democratie en voor vrouwen in het bijzonder. Hij is dus geen redder, zoals sommigen wel beweren maar juist een bedreiging. En zijn praatjes moeten vooral het zwijgen worden opgelegd. Dus of je nu een man, vrouw of gender-neutraal bent, laat je stem horen en kies verstandig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *