Deze handige IKEA-items moet je hebben voor een kleine ruimte

Maak gebruik van elke centimeter.

We dromen allemaal weleens van een enorme villa met een inloopkast waar je u tegen zegt. Helaas is dat voor velen nog een droom. Vaak hebben we allemaal meer spullen dan dat we er plek voor hebben, en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Op Pinterest ziet alles er zo mooi uit, hoe doen mensen dat toch? Wees gerust, deze items zullen je helpen om een kleine ruimte zo ruim mogelijk in te richten om het beste uit een ruimte te halen.

Bespaar ruimte met een bedframe
Een groot huis is fijn, maar knus wonen kan vele maler gezelliger zijn. Wanneer je op een zonnige morgen uit bed stapt, je wilt omkleden om heerlijk naar het strand te gaan, begint het gezeik al; je kunt je kont niet keren in je kamer. Een boxspring is handig, maar vaak zijn die in geselecteerde modellen en kun je er niet echt je eigen creativiteit in kwijt. De ultieme redder is een bedframe met opberglades. Op deze manier kun je het bed en je kast combineren en creëer je ruimte in de kamer. Je hebt ze in honderden verschillende modellen en kleuren. Bovendien kun je een bedwand naar keuze nemen waardoor je slaapkamer direct gepersonaliseerd wordt (denk aan de welbekende Rotan bedframe).

Creëer zelf je ultieme wandkast
Een andere lifesaver is een wandkast. Ook hier kun je het helemaal stylen naar jouw smaak. Kies bijvoorbeeld voor een kastencombinatie met een wandrek en een aantal planken. Je kunt hier niet alleen suuuper veel spullen in kwijt, ook heb je direct een eye catcher in je woning. Werken al die spullen in je wandkast op je zenuwen? No problemo, kies voor een wandkast met een deur, voilà, probleem opgelost!


EKET kastcombinatie vanaf €15,-

 Nog meer ruimte besparen
Verf je muren in een lichte kleur, dit zal ervoor zorgen dat je ruimte er vele malen groter uit komt te zien. Ook zal het zorgen voor een open en frisse uitstraling en jou rust geven. Waar je uiteraard ook veel ruimte mee bespaard is door je tv op te hangen. Weg met die tv-meubel. Met een handige tv-beugel bespaar je enorm veel plek in je kleine woonkamer.

Al je woonaccessoires kwijt met één item
Ik hoor je al denken; ‘wat doen we dan met al die spullen?’. Daar is uiteraard ook een oplossing voor. Neem een klein ladeblok en vul die met je favoriete spullen. Of juist spullen die je niet meer in een open ruimte wilt zien. Ook hier geldt weer; ze zijn er in honderden vormen, materialen, kleuren en modellen. Een ladeblok is zowel te gebruiken voor al je make-up als voor je doucheproducten die her en der liggen in de badkamer. Op deze manier zijn al je spullen bij elkaar én ziet alles er mooi opgeruimd uit.

Ultimate favorite
Last but not least, uiteraard niet te vergeten; planken! Deze kunnen écht overal. Het zijn lifesavers voor iedere kamer. Net zoals bij de wandkast, kun je deze planken decoreren met leuke woonaccessoires, fotolijstjes, kaarsen en noem maar op. Personalize your house and make it yours!


BOTKYRKA wandplank €29,95,-

Met al deze tips krijg jij elke ruimte in handen en maak je er toch wat van. Welke tip is een lifesaver voor jou geworden? Drop down in the comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *